Har du tid?

Hos oss är tid det viktigaste du kan bidra med.
Våra medlemmar lägger sin på att ideellt göra världen lite bättre - lokalt, nationellt och internationellt.

Här kan du också hjälpa till, även om du bara har en liten stund över. Hur mycket tid har du?

60 SEKUNDER

Bli medlem!

Det tar MAX en minut att fylla i blanketten online och skicka iväg. Har du dessutom autofyll så tar det typ fem sekunder. Testa!

10 SEKUNDER

Hjälp oss nå fler!

Dela den här sidan på Facebook eller Twitter. Det går fort för dig men betyder mycket för oss.

5 MINUTER

Bli ett lejon!

Har du redan bestämt dig? Här hittar du din närmaste klubb och deras kontaktuppgifter, eller fyll i ansökningsblanketten här.

30 SEKUNDER

Skicka ett mail!

Känner du någon med mycket tid över? Tipsa hen om den här sidan med ett färdigskrivet mejl.

60 SEKUNDER

Ta en funderare

Ta en minut och tänk på vad du skulle vilja förbättra – i världen, i ditt kvarter eller kanske bara för någon du känner? Lyckas du sen skaka fram lite mer tid så kontaktar du din närmaste klubb här och förverkligar dina idéer.

60 SEKUNDER

Dela på Instagram

Klicka här, spara bilden och dela på Instagram. Vi blir glada och du framstår som den genomgoda person du faktiskt är. Tack!

LADDA NER

15 MINUTER

Skänk en slant!

Kolla igenom vara pågående projekt här och skänk en slant till dem du tycker behöver det mest. För har du inte tid att själv engagera dig så går det ju fort. Bidra på PG 90 1948-0 Sveriges Lions Hjälpfond.

60 MINUTER

Gå på ett klubbmöte!

En timme i månaden traffas våra klubbar, förutom när vi är ute på fältet förstås.

5 MINUTER

Se hur allt började

Historien bakom Lions på bara drygt sex minuter.

30 SEKUNDER

Kolla snabbt vad vi gör internationellt:
Lions hjälper i Nepal

Lions hjälper befolkningen i Nepal som drabbats av den värsta jordbävningen på 100 år. LCIF, Lions Clubs International Foundation, har gett ett katastrofbidrag på 100 000 US dollar. Lions i Nepal tillsammans med lionklubbar i grannländerna arbetar med att få ut färskvatten, filtar med mera till den drabbade befolkningen. Lions skola för flickor i Nepal, som Sveriges Lions bidragit till och sponsrar, har fått stora sprickor men står kvar. Alla elever har klarat sig. De som har möjlighet att åka hem har fått göra det, övriga elever är kvar och övernattar i tält en bit från byggnaden. Eleverna får mat av skolans kock och undervisning av rektorn.

30 SEKUNDER

Kolla snabbt vad vi gör internationellt:
Flyktinghjälp i Turkiet

Människor som flyr till Turkiet från kriget Syrien får hjälp av Lions med mat, kläder och hygienartiklar. Sveriges Lions skänker drygt 100 000 kronor till klubbarna i Turkiet, som hjälper till på plats i flyktinglägren. Lions i Turkiet arrangerar också egna insamlingar, pengar som de sedan köper mat och hygienartiklar för från en stor livsmedelskedja säljer varorna till oss för inköpspris. En transportfirma bjuder på transporten och Lions medlemmar själva åker från Istanbul till södra Turkiet för att dela ut maten och artiklarna i flyktninglägren. Det är framför allt till familjer och barn och unga som hjälpen i form av blöjor, välling, tvättlappar, kläder, konserver, tvål och soppor går. Hjälpen denna gång skedde i den turkiska staden Suruc som gränsar till staden Kobane i Syrien. Omkring 150 000 människor har flytt från Kobane in i Turkiet.

10 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Fest i Grums!

LC Grums har bjudit på fest i humorn och musikens tecken. Det var andra året och festen blev succé och gav nästan 40 000 till klubbens hjälpkassa.

5 MINUTER

Skriv ut en affisch!

Det tar bara någon minut. Sätt upp den på jobbet, lokala anslagstavlan eller skriv ut tusen och tapetsera hela stan – då kanske du inspirerar någon annan att skänka sin tid också!

30 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Mortorcykelrace för välgörenhet.

LC Höganäs har hjälpt till att arrangera ett motorcykelrace med sidovagn för funktionshindrade. Årets race i Höganäs samlade 71 deltagare från Sverige, Danmark, Tyskland och England. Racet kallas för Jumbo run.

30 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Kramlejon till ambulanserna i Skene

LC Kinna-Skene har skänkt kramlejon till ambulansen i Skene. Det betyder mycket för ett barn att få ett kramdjur när de varit med om något hemskt och tvingats åka ambulans. Marcus Tordsson, bilden, från ambulanssjukvården tog tacksamt emot kramdjuren.

60 SEKUNDER

Byt omslagsbild
på Facebook

Visa din goda sida även på Facebook, lägg ett par sekunder och byt till en välgörande omslagsbild.

LADDA NER

30 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Augustimuller i Fjugesta

LC Fjugesta har tillsammans med köpmannaföreningen arrangerat något man kallar augustimuller. Över 170 fordon, bilar, traktorer och motorcyklar som körde bland annat endurotävling i vattenfallet på torget. Det görs för att visa upp Lions i samhället.

30 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Klädinsamling i Skillingaryd & Vaggeryd

Lionsklubben i Skillingaryd/Vaggeryd har samlat in drygt 700 kilo barnkläder som ska skänkas till ett barnhem i Liepaja i Lettland.

10 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Kakfrossa i Bettna-Stigtomta

Det var rejäl kakfrossa när Lionsklubben i Bettna-Stigtomta arrangerade sin årliga tradition på bygden. 29 olika sorters hembakta kakor gav cirka 5000 kronor i intäkter till klubben.

10 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Stipendiater i Nybro

Elever som har presterat ovanligt bra i skolan har belönats med stipendier av Lions i Nybro.

10 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Cirkus för 2000 barn

Lionsklubbarna i Malmö har bjudit över 2000 barn och föräldrar i sär- och förskolor i Malmöområdet på cirkus.

30 SEKUNDERToppen, på en halv minut hinner vi med en kort tillbakablick:

Minns du minttabletterna du kunde köpa för fem kronor nere i tennishallen eller vid kassan på Vivo? Där värstingarna bara la i en krona istället för fem? Det var våra tabletter, och vi säljer dem faktiskt fortfarande. Men idag är Lions mer än mint, och vi samlar in mer än pengar.

Idag ber vi om din tid. Det är också vad våra medlemmar ger. Tid som kan omvandlas till pengar via loppisar och insamlingar eller läggas på att göra världen bättre på andra sätt – som att samla in kläder till hemlösa i Växjö eller hjälpa syriska flyktingar på plats i Libanon.

Din tid vill vi använda till att nå ut till fler, så vi kan hjälpa mer. Dela den här sidan med fler, så visar vi dem hur några få sekunder kan räcka betydligt längre.

Tack för din tid.

30 SEKUNDER

Kolla vad vi gör lokalt:
Konst till kliniken i Örebro

Ett original av konstnären Monica Sahlin har skänks till barn- och ungdomskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro av Lions i Kilsbergen.

60 SEKUNDERDu ger oss en hel minut, fantastiskt! Då hinner vi vara lite tydligare:

De flesta hjälporganisationer, eller välgörenhetsorganisationer kanske vi kallas… Eller säger man non profit? Skitsamma. De flesta i vår bransch vill att du hjälper dem genom att skänka pengar. Inget konstigt med det, pengar kan köpa medicin, bygga skolor och rena vatten. Vi tar också gärna emot den typen av donationer på PG 90 1948-0 – men vi samlar också på något helt annat.

Tid. Inget funkar om inte någon också skänker sin tid, och tid är vad Lions drygt 12 000 medlemmar i Sverige bidrar med. Vad de sedan gör med den bestämmer de själva. Några bakar bröd och säljer till förmån för de drabbade i Syrien, andra ordnar stormiddag för att liva upp på ålderdomshemmet i Laxå och ett tredje gäng håller i loppisen du brukar fynda på.

Därför är det just tid vi ber dig om idag. Varje insamlad sekund räknas, och det räcker med ett fåtal för att hjälpa oss. Redan nu har du lagt ungefär 40 sekunder på att läsa om Lions och vet mer om vad vi gör. Och kanske berättar du för någon om oss? Då har den här knappa minuten räckt ännu längre.

Så nästa gång det blir spänd stämning hos svärföräldrarna eller du behöver kallprata dig igenom enkickoff-middag, tipsa om den här sidan så gör du både en god gärning och får något annat att prata om än vädret.

Tack för din tid.

60 MINUTER

Starta en ny Lionsklubb

Finns det ingen klubb nära dig, eller har du ett tydligt projekt du vill engagera folk i? Starta en egen klubb!

30 SEKUNDER

Kolla snabbt vad vi gör internationellt:
Insamling mot Ebola

Varje år samverkar Lions svenska klubbar för att stödja en eller flera aktiviteter genom Lions internationella hjälpfond LCIF. Det senaste året har Lions i Sverige samlat in pengar för att hjälpa drabbade av ebola-epidemin. LCIF bidrar i ett första steg med 1,3 miljoner kronor varav 270 000 är birdrag från svenska Lions-klubbar. Pengarna ska användas till kläder, mat, mediciner och annat för de barn och familjer som drabbats av ebolan. Även lokala Lions-klubbar i de länder som har drabbats ska kunna söka hjälp från LCIF och dessa pengar. Den befintliga lokala förankringen gör att pengarna hamnar där de gör mest nytta.

Hittills har ni skänkt:


Tack för din tid!