VI HJÄLPER

Detta gör Lions

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.

Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.

Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Bara under 2019 har LCIF hjälpt över 200 miljoner människor. 

Lions vaccinerar barn i fattiga länder mot mässling inom ramen för programmet ”En spruta - ett liv”. Detta sker i samarbete med WHO och Bill och Melinda Gates Foundation.

Lions ger människor med funktionshinder olika typer av stöd. Lions stöder också ungdomar på olika sätt genom ungdomsutbyte och stipendier ”bästa kompis” etc. samt sätter guld på äldres tillvaro genom utflykter med mera.

Läs mer. >>

 
 
 
 
 

Lions kontors personal

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar hemifrån f n på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten. Mejla gärna om du har några frågor.

 • Återinvigning av Öregrunds skjutbana med bl a Lions Öregrunds hjälp

  Källa: Facebook

   
   
   
   
   
 • Lions Sala startar upp höstens verksamhet under temat nostalgi

  Nostalgi har sitt ursprung ur grekiskan och betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet och idag (torsdag 17/9) startade vi i Lions Sala upp höstens verksamhet under temat nostalgi med ett besök vid Nässelbo traktor- & nostalgimuseum. Det kändes att det fanns ett uppdämt behov att träffas och prata och när Per-Arne Lindberg berättade om sakerna i sina samlingar, allt från traktorernas ålder och ursprung, till föremålen i de fint inredda miljöerna, så var det många minnen och diskussioner som väcktes. Läs mer.

   
   
   
   
   
 • Lions Danmark och Libanon samarbetar för att hjälpa offren i Beirut

  Källa: Facebook

 • Lions Degerfors delar ut stipendium

  Källa: Facebook

   
   
   
   
   
 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

  Anna Maria Bernstein

  Ordförande Lions Sverige

 • Från bollrace i Strängnäs till Moria i Grekland

  Källa: Facebook

   
   
   
   
   
 • Lions fortsätter att ta in nya medlemmar trots Corona

  Källa: Facebook

   
   
   
   
   
 • Familjer som gör frivilliginsatser tillsammans växer tillsammans

  familjemedlemskap broschyr 1

  Söker du efter ROLIGA och nya sätt att tillbringa tid tillsammans med din familj?
  Skulle du vilja samarbeta med FAMILJEMEDLEMMAR och vänner för att bygga en lekplats, städa upp längsmed en strand eller samla in mat till behövande?

  Läs mer om hur DU och din familj kan bidra till samhället tillsammans som Lions.

   
   
   
   
   
 • Malala Yousafzai till Lions internationella kongress 2021 i Montreal!

  Datum: 25 - 29 juni, 2021

  I över ett århundrade har Lions Clubs International inspirerat lionmedlemmar genom otroliga seminarium, glädje, kamratskap och talare i världsklass. Det är en ära för oss att i år få besök av en mycket speciell talare som har inspirerat hela världen. Vi är stolta över att välkomna Malala Yousafzai till LCICon 2021 i Montreal!  Läs mer.

   
   
   
   
   
 • MSB skickar Lions tält till flyktinglägret Moria

  lesbos sep2020

  Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, packar just nu tält och andra förnödenheter som ska skickas till det eldhärjade flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland. Läs mer. >>

 • Ny video från Lions vattenprojekt i Somalia - Water Means Life

 • Sveriges Lions App

   Håll dig uppdaterad med Sveriges Lions app! Finns att ladda ner på både AppStore och Google Play. Klicka på operativsystemet som passar just din smartphone.

  googleplay

  appstore

  Eller sök på ”Sveriges Lions”.

 • Många sätt att hjälpa inom Lions

  Hur du kan hjälpa Lions

 • Lions internationella stiftelse LCIF

 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Här kan du läsa äldre nyheter.