Coronavirushjältar i Indien hedras med en TV-show

Coronavirus-pandemin (COVID-19) började påverka Indien i slutet av februari 2020, med den landsomfattande nedstängningen som träder i kraft från 24 mars till 31 maj. transport - luft, järnväg och väg.

Små, medelstora och stora företag stängdes. Dagslönen påverkades, migrerande arbetare påverkades avsevärt och människor som bodde med de lägsta inkomsterna drabbades negativt. Regeringen tillät endast viktiga företag som dagligvaror och apotek att hålla öppet i flera timmar varje dag.

Läs hela artikeln på LCI:s blogg med hjälp av Google översättningsverktyg.

Sveriges Lions bidrar med 500 000 SEK i katastrofhjälp till Libanon

Mot bakgrund av den massiva explosion i Beiruts hamn 2020-08-04, med mer än 200 döda och mer än 6000 skadade, många svårt, och att personer fortfarande saknas, är behovet av basal hjälp enormt. Dessutom har 300 000 människor förlorat sina hem och ägodelar. Lions har via LCIF och lionsklubbar i District 351 en redan etablerad närvaro i området. Katastroffonden har hanterat möjligheten att via etablerade kanaler bistå med katastrofhjälp.

En enhällig styrelse beslutade att reservera högst SEK 500 000 för hjälpinsatser i Beirut. Betalningar sker från MD 101s kansli i Sverige via LCIF till Lions representanter på plats.

Lions Club delar ut rekordsumma

Källa: Ystads Allehanda

Aldrig någonsin har Lions Club i Ystad delat ut så mycket pengar i bidrag som i år. Detta trots att secondhandbutiken fått hållas stängd under våren, efter utbrottet av covid-19. Läs mer.

 
 
 
 
 

Lions delar ut 10 000kr

Källa: HD.se

Farsan Mats rockband hette Fiendens musik.
Sonen hör förstås inte direkt till fiendelägret. Men musiken han satsar på är den definitiva motpolen till elgitarrslammer: opera, romanser och mongolisk strupsång.
Nu får 19-årige Josef Zetterberg Pihl från Ljungbyhed årets kulturstipendium från Lions på 10 000 kronor. Läs hela artikeln här.

 
 
 

"Vi är redo att hjälpa till att återuppbygga i Japan"

Källa: Lions Clubs Internationals blogg

Tidigare denna månad upplevde centrala och södra Japan historiska och förödande översvämningar. Kumamoto och en del av Fukuoka drabbades hårdast, även om samhällen långt bortom har påverkats. På bara sex korta timmar pummlade mer än 15 tum regn i området och utlöste farliga blixtfloder och jordskred. Tre miljoner invånare på ön Kyushu, en fjärdedel av befolkningen, fick höra att evakuera. Läs mer (via Googles översättning).

 
 

Lions internationella stiftelse har delat ut över 5 miljoner i bidrag i kampen mot Covid-19

340 bidrag har gått till olika distrikt och klubbar i världen för att stötta de som är på frontlinjen i kampen mot Covid-19.

LCIF COVID frontliners

Uppdatering om anslag för att hjälpa till i insatserna mot COVID-19

Fördelningen av bidrag över hela världen finns här. >>

 

 
 
 
 
 
 

Presidentens tema 2020 - 2021: Förenade i vänlighet och mångfald

Uppderat - det senaste numret av tidningen Lion (internationell upplaga) med mer om presidentens tema.

På grund av den inställda internationella kongressen som skulle ha ägt rum i Singapore blev det inget officiellt val för styrelsen. Den sittande presidenten Dr. Jung-Yul Choiblev tillfrågad att inneha posten som internationell president under ytterligare ett verksamhetsår.
Här kan du läsa om presidentens tema för 2020 - 2021.

 
 
 

Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Äldre nyheter