De glömda barnen

Uppd 2018-11-26

Årets julklapp!

Klicka på bilderna för att få upp julkortet i PDF (högupplösning).

Lions decemberkampanj: Hjälp Lions hjälpa de glömda barnen från Syrien och dess grannländer.

Guvernörsrådet har bestämt på sitt sammanträde i oktober att Lions i Sverige och övriga Norden ska göra en gemensam insats för de glömda barnen från Syrien och dess grannländer, en gemensam insamlingskampanj. Pengarna kommer att gå till dels Leif Niord (Lions i Sverige) och hans hustru Nilgun (Lions i Turkiet) hjälpsändningar till flyktingbarn i Turkiet och dels till Einar Lyngar  (Lions Norges) hjälp till flyktingbarn i Libanon.

Insamlingskampanjen ska genomföras nu under adventshelgerna, 1:a, 2:a och 3:de adventshelgerna. Klubbarna ska välja någon av helgerna, minst en, eller alla om man så vill (eller två).

-  Förutom att vi gör en insats för dessa glömda flyktingbarn är det här en chans att göra en gemensam nordisk aktion som kommer stärka oss internt, öka vår stolthet över att vara Lions och ge uppmärksamhet bland allmänheten och i media för det vi gör, säger kampanjledaren Åke Nyquist, distriktsguvernör i 101-B och medlem i LC Tillberga.

Målet för kampanjen är 1 krona per invånare i respektive land. För Sveriges del blir det att samla in 9,5 miljoner och för kampanjen totalt cirka 26 miljoner.

Pengarna skickar klubbarna till distriktskassören, som sedan sänder till multipeldistriktet, in senast 20 december. Därifrån avropas pengar till hjälpprojekten.

Här finns marknadsföringsmaterial till klubbar i form av fölajnde. OBS! Allt material finns bara i digitalt format.

Pressmeddelande om insamlingsresultatet

Miljoner till flyktinghjälp

Omkring 4 miljoner svenska kronor är resultatet hittills av den insamlingskampanj som Sveriges Lions genomförde i december för ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer".

Bössbanderoll

Affisch A3

Hur man skaffar färdiga affischer.

Affisch A4

Hur man skaffar färdiga affischer.

Pluggannonser

OBS just pluggannonser finns det en uppsjö av mått för. Här presenteras två vanliga mått, alla tidningar har sina. Vänd er till kansli@lions.se för att få just de mått som passar era lokaltidningar.

 

47 x 65

  

98 x 65

 

80 x 133

 

122 x 65

 

Visitkort

Visitkort att dela ut, om insamlingen och hur man kan skicka pengar, kommer att skickas ut till ZO för vidare distribution till klubbar.

 

Pressmeddelande

Pressmeddelandet finns att hämta här.

Bild till pressmeddelandet. (Högerklicka och spara bilden. OBS! I högupplösning.)

 

Frågor: Vänd er till kampanjledare Åke Nyquist.

Skicka gärna in lite text och bild på det ni gör för kampanjen till tidningen Lion: tidningenlion@lions.se

Materialet till septemberkampanjen finns här.

Lions Clubs International MD101 Sverige