Leo

LEO-programmets syfte är:

" Att ge ungdomen tillfälle att genom egna och gemensamma initiativ utvecklas till ansvarsmedvetna medborgare i det lokala, nationella och internationella samhället". LEO finns idag i över 130 länder och har som mål att hjälpa där hjälp behövs och bli en värdefull tillgång för sin kommun. Ett medlemskap i LEO har många fördelar. LEO-ungdom brukar utveckla starkt självförtroende och bättre organisationsförmåga. Gemenskapen kräver att alla medlemmar skall engagera sig både för sin egen trivsel och för medmänniskan. Vänskapsbanden som knyts brukar hålla i många år och LEO-programmet är en väg in i Lions. För att bli medlem i LEO, bör man ha fyllt 12 år och vara högst 30 år.

LEO-progammets historia

Jim Graver och William Ernst, som var medlemmar i Lions Club Glenside, Pennsylvania, USA bildade världens första LEO-klubb år 1957. Medlemmarna kom från ett basebollag och LEOs officiella färger blev desamma som baseballagets, dvs rödbrunt och guld. Det dröjde inte länge förrän flera klubbar bildades och i oktober 1967 antogs LEO-programmet som ett av LionsClubs Internationals officiella program. 1996 bildades den 5 000:e LEO-klubben i Colombia.

Ladda ner en presentation av Leo.