Uppd 2014-02-05

Mot målet

Spargris
Grisen kommer att uppdateras regelbundet.


Tackbrev


Här finner du ett tackbrev i word. Tackbrevet är tänkt för klubbar som vill tacka gåvogivare och donatorer som ger till Röda Fjädern-kampanjen för barndiabetesforskningen. Öppna word-dokumentet och skriv in givarens namn som du vill tacka samt ert klubbnamn som avsändare.


Lions på Solvalla

Lionklubbar runt och i Stockholmsområdet samt Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm, genomförde den 31 oktober en insamling till förmån för barndiabetesforskningen, den gemensamma kampanjen Röda Fjädern.


Lopp nummer 6 på Solvalla gick till Röda Fjädern-insamlingen. Det vinnande ekipaget fick pris av showartisten Hanna Lindblad, känd bland annat från Melodifestivalen.

Totalt16 000 kronor blev resultatet, varav Solvalla hästägarförening bidrog med 10 000 kronor. Pengarna går oavkortat till Röda Fjädern-kampanjen till förmån för barndiabetesforskningen.

Foto: Tomas Johansson, LC Globen.


Toner ger miljoner Pilotprojekt


LC Linköping/Valla genomförde i samarbete med
Linköpings Kulturskola torsdagen den 18 oktober en konsert. >>


Alla Sveriges Lions på Solvalla-travbana

Nej, så blir det säkerligen inte den 31 oktboer men Stockholms Travsällskap,
Solvalla Hästägareförening,
Barndiabetesfondens lokalförening
tillsammans med Lions samlar in till
Röda Fjädern. >>

 


Pluggannonser


Nu finns det pluggannonser i olika storlekar att ta till tidningar.
(Pluggannonser = annonser där tidningar har utrymme över). >>


Ja visst spelar det roll!!

När min son Markus var 4 år var vi på Mallorca. En morgon ville jag springa utmed stranden och Markus ville följa med. Efter 25 meter blev han trött. Han stannade och jag sprang vidare.
När jag vände mig om såg jag honom som en liten prick som satt och väntade på mig.

När jag  kom närmare såg jag att han gjorde någonting. När jag kom ännu närmare, såg jag vad. Han satt vid strandkanten och kastade tillbaka snäckor i havet. Under natten hade havets vågor spolat upp mängder av snäckor. Han räddade dem tillbaka till livet!

Jag tyckte det var fint gjort och sa det också. Men... det var över 100 snäckor bara på en meter och stranden var flera kilometer lång, så jag ville få honom att inse det meningslösa.

Jag sa: ”det var fint gjort, men vad tror du det spelar för roll om du kastar i en snäcka eller två?”
Först tittade han bara på mig. Han hade en snäcka i handen och sträckte sakta upp den mot mig och sa: ”För den här spelar det roll”.

Javisst, det är ju det här vi håller på med inom Lions!

Öronmärk aktiviteter för Röda Fjädern kampanjen, för det spelar roll!!

Arbetsgruppen Röda Fjädern
Jan Granlund
ordf.


Sanna Nielsen ambassadör för Röda Fjädern-kampanjen för barndiabetesforskningen


Foto: Christian Molin

Sångerskan Sanna Nielsen är ambassadör för Lions och Barndiabetesfondens insamling till förmån för forskningen om barndiabetes. Insamlingen går under namnet Röda Fjädern-kampanjen. Läs mer här. >>
Läs mer på Sannas blogg, där hon bland annat skriver om Röda Fjädern, från den 30 juli behöver ni scanna ned till. >>

Insamlingskampanjen går under namnet Röda Fjädern.
- Det känns jättefint att få vara delaktig i Röda Fjädern-kampanjen. Att läsa om att Sverige är det land, näst efter Finland som har flest diabetesfall i världen kändes i hjärtat. Barn är vår framtid och alla ska få chansen till ett långt och välmående liv, säger Sanna Nielsen.”Mamma, jag är inte sjuk! Jag har bara lite diabetes!” *

Sveriges lions satsar under verksamhetsåret 2012-2013 helhjärtat i kampen mot barn- och ungdomsdiabetes. Det betyder att 13000 medlemmar, i närmare 500 klubbar, på olika sätt samlar in pengar i samband med olika ”Röda Fjädernaktiviteter.”

Diabetes är den vanligaste allvarliga, obotliga sjukdom som drabbar barn och ungdomar och den blir allt vanligare. Sverige har efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn. Vilket barn som helst, kan när som helst  utveckla diabetes, även om sjukdomen inte finns i släkten.

Ett barn med diabetes måste ofta ta 4-7 sprutor varje dag för att överleva och måste dessutom kontrollera hur mycket socker som finns i blodet genom blodprov.
Trots intensiv behandling kan barn med diabetes bli medvetslösa när som helst och trots alla ansträngningar få så svåra skador på blodkärlen att de kan bli blinda, få njurskador och kanske dö redan i tidig vuxen ålder.

Lions vill genom sin ”Röda Fjädernkampanj” arbeta i kampen mot diabetes hos barn och ungdom. Insamlingsaktiviteter kan se olika ut runt om i landet, då varje klubb beslutar hur den egna ”Röda Fjädern” ska utformas. Det är bara fantasin som sätter gränser!
( I samband med Lions Riksmöte i Gävle den 17-18 maj är det ”kickoff” för Röda Fjädernkampanjen i kampen mot barndiabetes.)

* Detta är titeln på en otroligt läsvärd bok av Martina S Bach.

Uppd 2012-05-21

Broschyren för 2012

Uppd 2012-05-01

Introduktion

På Riksmötet i Visby 2010 beslutades att genomföra en Röda Fjädern-aktivitet under verksamhetsåret 2012 - 2013  till förmån för forskning om barndiabetes.
En arbetsgrupp bildades som består av medlemmar från Lions och Barndiabetesfonden.

Klicka här för att läsa historiken.